CLOSE

Search form

linkedin twitter youtube

Més de 200 articles d'un sol ús de fusta, cartró o cel·lulosa

GM FOOD impulsa la reducció de plàstic tot ampliant la seva gamma de productes sostenibles

15/09/2020

General Markets Food Iberica, majorista referent de distribució alimentària a Espanya, continua impulsant l'adopció de mesures en favor de la sostenibilitat. Per tal de reduir l'ús de plàstic i el seu impacte al medi ambient, ha ampliat el seu assortiment d'articles sostenibles d'un sol ós com ara plats, coberts, canyetes, bastonets i bosses.

 

L'empresa cobreix ja les necessitats dels clients dels seus GMcash-Gros Mercat i retail tot oferint prop de 200 articles d'un sol ús de diferents materials com ara fusta, cartró o cel·lulosa. Aquest assortiment inclou productes que compleixen amb la directiva europea 2019/904 que té l'objectiu de reduir el consum de plàstic, i articles sostenibles alternatius a d'altres com vasos i envasos per a menjar. Segons dades de la UE, el 80% de les escombraries que es troben al mar és de plàstic i un 50% d'aquests residus corresponen a articles d'un sol ús.

 

Per tal de substituir les bosses de plàstic, GM FOOD ofereix als seus clients una àmplia gamma que inclou bosses de plàstic reciclat en un 50%-70%, bosses de paper, bosses de ràfia i bosses compostables a la secció de fruiteria. També ofereix paper de carnisseria biodegradable i compostable, i està en marxa un pla per eliminar les safates de foam.

 

 

Tintes ecològiques

A més, tots els cartells promocionals estan impresos en tintes ecològiques amb certificació Greenguard, cosa que certifica que no contenen contaminants de l'aire i que no produeixen emissions que danyin el medi ambient. Alhora, el paper té la certificació que garanteix que la seva procedència és de fonts sostenibles i socialment responsables.

 

Internament, i pel que fa als gots de plàstic, l'empresa ja va decidir eliminar-ne l'ús a les seves instal·lacions, i es varen substituir per ampolles de vidre, tasses i vasos de material sostenible. Aquesta mesura ha estalviat l'ús de més de 100.000 vasos de plàstic anuals i ha suposat el repartiment de més de 5.000 ampolles i tasses entre els empleats. També es recicla el 100% del plàstic i paper recollit als seus 70 GMcash-Gros Mercat i 6 plataformes logístiques.