CLOSE

Search form

linkedin twitter youtube

L’alumne del CETT de Barcelona ha presentat una innovadora tapa “Cucurutxo a banda” que homenatja l’emblemàtica recepta de Formentera

El balear David Padilla guanyador de la semifinal del concurs GMchef 2019 a Barcelona

09/10/2019

El jurat ha estat format pels xefs Erlantz Gorostiza,  Ada Parellada, Juan Jiménez i Joanna Artieda

 

El Centre de Formació d’Hostaleria de l’Hospitalet (Barcelona) ha acollit la semifinal de Catalunya de GMchef 2019 el concurs de tapes organitzat per Gros Mercat dirigit a estudiants de primer any d'hostaleria i cuina que ha proclamat coma guanyador David Padilla del CETT de Barcelona  amb la tapa “Cucurutxo a banda”.

 

El guanyador, que ha rebut el premi de la ma del Regidor del Districte VI i regidor adjunt de l’Àrea d’Esports Cristóbal Plaza Lao de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat ha “expressat el seu agraïment a GMchef  i ha indicat que la seva voluntat ha estat retre homenatge a Formentera i les Illes Balears, sent per a ell un autèntic repte realitzar una adaptació del tradicional “Arròs a banda” de Formentera, actualitzat als nostres temps i en format tapa.”

 

David Padilla, nascut a Formentera ( Illes Balears ) estudiant en el CETT de Barcelona,  ha basat la seva proposta culinària en el plat típic de Formentera “Arròs a banda”, transformant la coneguda recepta i actualitzant-la a la cuina d'avantguarda amb la tapa “Cucurutxo a banda”, la seva tapa ha consistit en una deconstrucció del típic plat balear retent homenatge a les Illes Balears i en concret a Formentera, aportant el seu gra  de sorra a la seva terra allí on va.

 

El jurat presidit pel xef Erlantz Gorostiza - xef 2 Estrelles Michelin - Restaurante MB - acompanyat del xef Juan Jiménez – xef Gros Mercat -, la xef Ada Parellada – Restaurante Semproniana-, Joanna Artieda – xef i pastissera-

 

Sobre GMchef

GMchef és un concurs gastronòmic organitzat per Gros Mercat que compta amb la col·laboració de UNILEVER, HELLMANN´S i RENFE. El seu objectiu és fomentar el talent i la creativitat en la gastronomia, formar a futurs xef i reconèixer als 3 primers classificats amb una estada en pràctiques en els principals restaurants d'estrella Michelin del país, i en aquesta 4ª edició ha comptat amb la participació de més de 1.000 alumnes procedents de 159 escoles de tot el territori nacional. Després de les primeres fases del concurs, 30 alumnes de 27 escoles de tota Espanya competiran en 6 semifinals regionals per a arribar a la Gran Final, que se celebrarà a Madrid el pròxim 12 de Novembre, on un jurat amb més de 10 estrelles Michelin seleccionarà al gran guanyador de GMchef 2019

 

SEMIFINALS

24 de setembre - Bilbao – Escuela Superior de Hostelería Bilbao

1 d’octubre - Madrid – IES Hotel Escuela de la Comunidad de Madrid

8 d’octubre – L’Hospitalet de Llobregat – Centre de Formació d’Hostaleria de l’Hospitalet

14 d’octubre -Sevilla – IES Heliópolis

21 d’octubre - Cheste - CIPFP Cheste

28 d’octubre - Gran Canaria - Hotel Escuela de Santa Brígida

 

La Gran Final de GMchef se celebrarà el pròxim 12 de novembre a Madrid, on els 6 finalistes (guanyadors de les semifinals) intentaran sorprendre un jurat presidit pel xef Martín Berasategui acompanyat del xef Erlantz Gorostiza i destacats xef amb estrella Michelin, a més d'un reconegut periodista gastronòmic.